Zwarte barok stoel

Barok wordt tegenwoordig veelal gezien als een kitscherige architectuurstroming.

Nu is deze opinie niet helemaal onterecht. Een huis ingericht in barokstijl is in deze moderne, snelle tijd vrij misplaatst. Echter is het combineren van baroktinten, zoals een barok stoel zwart, met een moderne basisinrichting een zeer bewuste beslissing. De barok stoel zwart wordt over het algemeen veel geleverd met leren of stoffen bekleding. Hout is een materiaal dat in de stoel niet kan ontbreken.

De barok stoel zwart is geïnspireerd op de historische stroming uit de 18e eeuw, waarin men het dromerige met het uitbundige en statige wilde combineren.

Tegenwoordig is de, op moderne wijze gemaakte barok stoel zwart, strakker en minder uitbundig gedecoreerd. Dit sluit beter aan bij de hedendaagse opvatting dat functionaliteit gelijk staat aan vorm. De kleur zwart geeft rust en neutraliteit. Op deze manier sluit de stoel goed aan bij de huidige leefstijl waarin we weinig tijd hebben en continu bezig zijn met onze geest. De toevoeging van barok in het huishouden, in de vorm van de barok stoel zwart, is een natuurlijke reactie op de tegenwoordige drukte waarin we langzaam de connectie met ons verleden verliezen.